Quantum znanost poskusni satelit “število Mozi” v orbiti je testiranje dobro napreduje

Published by: 0

Podatki Slika: Kitajska razvila prvi na svetu kvantne znanstveni eksperiment satelitsko

dopisnik 12. oktober iz kitajske akademije znanosti izvedeli, da Kitajska je prva & ldquo kvantno znanost poskusni satelit, Mozi število & rdquo; po uspešnem zagonu od 16. avgusta letos, je zdaj
delo je v orbiti testi, satelitsko platformo trenutno preizkuša, testiranje nosilnost, tri preskusne satelitske zemlja povezava poteka gladko, različne satelitski sistemi delujejo normalno.

quantum satelitski projekt glavni znanstvenik, akademik Pan Jianwei uvod, bo celotno delo v orbiti testiranja trajala približno tri mesece, se bo predvidoma zaključen sredi novembra.
V orbiti testiranje končano, bo satelit dobavljen uporabniku in v znanstvenih poskusni fazi.

Trenutno & ldquo; Mozi število & rdquo; satelitska platforma je opravil test.
spremljanje energijo, stanje baterije je normalno, normalne oskrbe z električno energijo sončne krila, polnjenja in funkcija praznjenja pravilno, daljinsko upravljanje in vbrizgavanje podatkov, daljinsko vidik 100% uspešnost.

Medtem, dokončanje načinu nadzorni satelitski odnos dušenje hitrost, sonce načina pridobivanja, jadranje na deski razširjen način in preizkus vztrajnosti usmerjen način, sistem za satelitski nadzor odnos deluje normalno, stabilno delovanje, podatkovne komunikacije za prenos na daljavo, stabilnost meritev je pomembno, v skladu s pričakovanji
je toplotna regulacija ogrevanja podsistem vezje deluje pravilno, za izpolnitev zahtev, upravljanje zvezda storitev, stanje računalnik satelitske storitve je normalno, zvezde programske opreme service pravilno teči.

koristni tovor Test delo je končano.
Koristni tovor vsakem pregledu enotnega škorenj, normalno stanje, dokončanje notranjega bremena iz testa optični osi poravnavo, točnost ujemanja optični osi, da izpolnjujejo zahteve misije; popolna obremenitev Cigar Store poseben preizkus obremenitve odkrivanje single fotonov, enotni foton detektor temnih grofov kazalnikov v skladu s pričakovanji, popolna
s ciljem vseh zemeljskih postaj, dobro stabilnost, sledenje natančnost, da izpolnjujejo zahteve pod pogoji vremenskih razmer z namenom, da se izpolnijo zahteve iz postaje z namenom so bili uspešni; zaplete vir deluje pravilno, lučka svetlost vira in drugih kazalnikov za izpolnjevanje zahtev misije; uporabniški obremenitev
injiciranje in downlink telemetrija downlink znanstveni podatki so bili normalni.

dni do testa povezavo delno zaključen.
Komplet z Xinglong Station, Delhi postaje, eno postajo z namenom preizkusa Nanshan postaje, vzpostaviti povezavo nebo in zemljo in dokončanje Nanshan Delhi postaje z dvojnim testom, katerega cilj je vzpostavitev dvostranskega neurejeno lahko verigo, z zaključkom postaje z Alijem
Test vid, vzpostaviti teleportation optično povezavo.
Sateliti so trenutno v prilagoditev parametrov, in da bi našli najboljše delovne točke kopičenje procesa veljavne podatke.
& Ldquo; V tem obdobju, Quantum zaključili prvi satelit na svetu ob istem času, uskladiti z natančno testiranje dvojno postaje, ki je eden največjih v težavah celih testiranja, zahteve glede točnosti, so zelo visoki.
& Rdquo; quantum satelitsko inženiring delitev izvršni podpredsednik in glavni poveljnik satelitskega sistema, je dejal Wang Jianyu, & ldquo; ampak le popolna bistatic poravnavo, lahko upamo, da izvede naslednjo zvezdo za distribucijo kvantna prepletenost poskusov.
& Rdquo; skupno delitev

quantum inženiring znanost satelitski sistem aplikacij, je dejal satelitski sistemi delitev podpredsednik Peng Chengzhi, satelitski test, številni parametri delovanja presega zasnove specifikacije.
Na primer, zaradi kvantne satelita lahko deluje samo ponoči, da bi zaščitili oskrbe z električno energijo, kadar je to prvotno zasnovo satelitsko poskus le enkrat na noč, ne več kot dvakrat.
Satelitski dni kasneje, je ekipa ugotovila, da je uspešnost energetski sistem zelo dobro, ekipa po posvetovanjih odločila, da naj & ldquo; Mozi število & rdquo; storiti, 2 ali 3-krat na dan preizkusa, in je končno uspelo.

& ldquo; Tradicionalno satelitski dni za stabilizacijo, kolikor je to mogoče, ne prilagodi, vendar upajo, da je narediti čim več, če razmere to dovoljujejo več poskusov.
Znanstvena in tehnična skupina sodelovanje modela ekipa je resnično znanstveno naravnane satelitske; Mozi število & rsquo; je & lsquo.
& Rsquo; & rdquo; dejal Peng Chengzhi.

Razume se, da je kvantni satelitski & ldquo, je eden od kitajske akademije znanosti o vesolju in strateških projektov pilot znanosti in tehnologije prvi znanstveni satelit eksperiment, 16. avgusta uspešno lansirali iz Jiuquan Satellite Launch Center, Mozi število & rdquo.
Njegova glavna naloga je, da opravlja visoke hitrosti satelitski znanosti, da distribucija kvantnih ključev, kvantna prepletenost za distribucijo satelitskih in satelitsko tal, kvantna teleportacija eksperiment.